• 30 päivän palautusoikeus
  Tilaa koru ja tee päätös vasta tuotteen saatuasi
 • Ilmainen toimitus
  yli 15 € tilauksista, muuten toimitusmaksu 1,9 €
 • Nopea toimitus
  Tilatessasi ennen kello 15:00, postitamme tuotteen heti
 • Turvallinen toimitus
  Postitamme tuotteita maanantaista perjantaihin

27 Nimike(ttä)

/ sivu

27 Nimike(ttä)

/ sivu

 • 30 päivän palautusoikeus
  Tilaa ja arvioi itse.
 • Trustpilot
  yli 600 hyvää arviointia ().
 • Asiakaspalvelu
  Puhelin ja sähköposti, kaikkina arkipäivinä 10-15.30.

Kielilävistykset muovista ja metallista

Valitessasi kielilävistyksen molemmista materiaaleista; muovista ja metallista, saat yksinkertaisesti molempien materiaalien parhaat puolet. Tyypillinen muovista ja metallista valmistettu lävistyskoru on seuraavanlainen: sauva on metallia ja itse helmi on muovia. Tässä artikkelissa keskitymme näiden kahden materiaalin kombinaatioon kielilävistyksissä.

Metallisauva

Valitsemalla metallisauvan, valitset samalla erittäin vahvan sekä kestävän korun, joka ei rikkoudu yhtä helposti kuin esimerkiksi muovinen sauva. Sauva on tyypillisesti valmistettu joko kirurginteräksestä tai titaanista. Molemmat materiaalit ovat vahvoja ja kestäviä, mutta titaani on täysin puhdas ja nikkelitön metalli. Titaani maksaa hieman enemmän kuin kirurginteräs sen puhtaammaan laadun takia, mutta molemmat materiaalit ovat sopivia kielilävistyksiin.

Ulkonäöllisesti materiaaleilla on myös pieni ero. Kirurginteräs loistaa hieman kirkkaammin kuin titaani, vaikka titaani onkin materiaaleista se parempilaatuinen. Kaikki ei aina ole sitä mitä se näyttää. Tämä pitää paikkansa, sillä vaikka titaani näyttääkin hieman tummantylsältä niin se on yksi lävistysten puhtaimmista ja allergiaystävällisimmistä metalleista. Nämä ominaisuudet tekevät titaanista yhden parhaista sekä turvallisimmista materiaalivalinnoista.

Muovikuulat

Kun puhutaan muovisesta ja metallisesta kielilävistyksestä, niin usein juuri kuulat on valmistettu muovista. Pelkästään muovisen kielilävistyksen huonona puolena on se, että se rikkoutuu huomattavasti helpommin kuin metallinen kielilävistys. Mutta jos käytät muovista valmistettuja kuulia, niin todellakin puhutaan molempien materiaalien parhaista puolista. Sillä jos käytät metallisauvaa, joka on lähes mahdoton rikottava ja samalla käytät muovikuulia, jotka rikkoutuvat ennemmin kuin sinun hampaat, niin silloin todellakin puhutaan mahtavasta kahden materiaalin kombinaatiosta.

Kielilävistyksen muovikuulat on valmistettu suurelta osin materiaalista, jonka nimi on akryyli. Akryyli on allergiaystävällinen materiaali, joka ei sisällä nikkeliä, mikä tarkoittaa sitä, että jos yhdistät akryylikuulan ja titaanisauvan, saat huippulaadukkaan ja samalla allergiaystävällisen korun. Akryyli on kuitenkin melko huokoinen materiaali ja akryylisauva on suhteellisen helppo rikottava. Kuulat ovat kuitenkin itse muodoltaan jo kestävämpiä kuin sauvat ja aivan sama mistä materiaalista puhutaan rikkoutuvat sauvat yleisesti ottaen aina helpommin kuin kuulat. Toisinsanoen akryylikuulat ovat kestäviä, mutta samalla tarpeeksi huokoisia, että ne rikkoutuvat ennemmin kuin hampaasi, mikä on tottakai hyvä asia. Jos esimerkiksi metallikuulat iskevät hampaisiin, riskeeraat hampaasi, sillä metalli on kovempaa materiaalia kuin hampaasi. Mutta taas akryylikuulien kanssa et riskeeraa hampaitasi, sillä hammas ovat materiaalina kovempaa kuin akryyli. Tällöin puhutaan luonnollisesti tavallisista terveistä hampaista.
Ota myös huomioon akryylikuulan paikalleen ruuvaaminen, sillä kuulan voi helposti rikkoa jo ruuvaamisvaiheessa. Akryylikuulat täytyy ruuvata paikoilleen kevyesti eikä kovaa.

Täydellinen yhdistelmä

Yhteenvetona voidaan sanoa, että metallisauva ja muovikuula on täydellinen yhdistelmä kahta eri materiaalia. Saat vahvan ja kestävän sauvan sekä kuulia, joita löytyy monissa eri väreissä ja designeissa. Samalla kuitenkin kuulat ovat hellävaraisia hampaitasi kohtaan - ja jos suosit allergiaystävällistä kombinaatiota, sekin on vain käden ulottuvilla. Saat sen valitsemalla akryylikuulan sekä titaanisauvan.