Lävistyskorusi koko

Ladataan...

Mittaa lävistyskorusi

Jos sinulla on jo lävistys korvassa mutta olet epävarma tulevan lävistyskorusi koosta, voit tuonnempana mitata nykyisen korusi koon. Käytä maksukorttiasi tai jotain muuta kuvan kortin kokoista korttia ja säädä kortti oikeaa korttiasi vastaavaksi. Sitten voit painaa eri ikoneja ja selvittää mitä kokoa sinun täytyy itselläsi käyttää.

Tapin paksuus

Kaikki koot (halkaisija, pituus ja paksuus) ilmoitetaan millimetreinä Bodymodissa. Joissain muissa kaupoissa käytetään gauge-mitoitusta. Tapin paksuus voi olla esimerkiksi 1.6 mm kielikorussa.

Pituus

Lävistyksen pituus kerrotaan aina millimetreissä jos muuta ei ole kerrottu. Korun pituus mitataan toisesta päähän toiseen päähän. Esimerkiksi kielilävistyskorussa pituus mitataan helmien väliseltä matkalta. Bananabellien, kuten kulmalävistyksen tai napalävistyksen pituus mitataan ”linnuntietä” pitkin, eikä käyrää pitkin.

Halkaisija

Halkaisijasta puhuttaessa voidaan puhua monista eri asioista. Yleensä halkaisijasta puhutaan kun halutaan osoittaa pallohalkaisijaa tai venytyshalkaisijaa (stretch halkaisija). Tämä voi olla monille helmistä puhuttaessa hieman erikoista jolloin voidaan puhua kahdesta eri luvusta; halkaisijasta tai paksuudesta. Se riippuu siitä, että paksuus määrittää millaisia helmiä sauvassa voidaan käyttää. Esirmerksi jos sauvan halkaisija on 1,6 mm niin helmi sopii täydellisesti kielilävistykseen. Jos sauvan halkaisija on vain 1,2 mm niin se jää liian pieneksi kielilävistykselle, mutta toisaalta se sopii täydellisesti labret lävistykseen.
Venytyshalkaisijassa itse sana kertoo jo, että se korun halkaisija venyttää korvaa. Koruissa mitataan aina ohuin kohta, joka yleensä sijaitsee keskellä. Korusta voidaan toki kertoa myös muita mittoja, kuten pituus, paksuus ja korkeus. Tämä vaihtelee paljon halkaisijasta. Tietoa on myös vaikea saada meidän plugeista, tunneleista ja venytyskoruista. Voit tietenkin ottaa yhteyttä meihin, jos haluat tietää tietyn venytyskorun pituuden tai paksuuden.

Alhaalla näet kaiken mistä juuri kerroimme. Kuvien alapuolella voit lukea lisää mitkä ovat eri lävistysten standardimittoja.

Pituus

Johdon paksuus

Pallon halkaisija

Pituus

Johdon paksuus

Pallon halkaisija

Pallon halkaisija

Johdon paksuus

Pituus

Halkaisija

Johdon paksuus

Pallon halkaisija

Halkaisija

Johdon paksuus

Pallon halkaisija

Halkaisija

 

 

Nyrkkisääntöjä

On olemassa joitain standardimittoja eri lävistyksille. Muun muuassa sanotaan että kaikki kasvolävistykset ovat paksuudeltaan 1,2 mm, lukuunottamatta kielilävistyksiä, jotka ovat 1,6 mm. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkansa, sillä joillain meillä voi olla paksummat huulet kuin toisilla. Sen takia 1,6 mm koruja voidaan käyttää myös huulissa ja jotkut myös jopa kulmissa. Enimmäkseen kuitenkin kaikki kasvolävistyksen ovat paksuudeltaan 1,2 mm. Seuraavaksi olemme yrittäneet luoda listan tavallisimmista mitoista eri lävistyksissä.

  • Kielilävistys: Paksuus: 1,6 mm. Pituus: 16 mm.
  • Napalävistys: Paksuus: 1,6 mm. Pituus: 10 mm.
  • Huulilävistys: Pa: 1,2 mm. Pituus: 8 mm.
  • Nenälävistys: Paksuus: 1,0 mm. Pituus: 8 mm.
  • Nännilävistys: Paksuus: 1,6 mm. Pituus: Vaihtelee nännien suuruudesta.