Lävistyksen JälkihoitoLävistyksen Jälkihoito

Suodattimet

Listausvalinnat

Lävistyksen jälkihoito

Lävistyksen ottamiseen kuuluu muutakin, kuin pikainen käynti lävistäjän vastaanotolla. Jos olet tehnyt sen aiemmin, tiedät jo, että asianmukainen lävistyksen jälkihoito on tärkeää. Täältä löydät kaiken tarvitsemasi lävistysten oikeanlaiseen jälkihoitoon niiden parantuessa, jotta saavutat parhaan mahdollisen tuloksen uudessa muotiseikkailussasi. Nopean toimituksemme ansiosta näitä välttämättömiä tuotteita ei myöskään tarvitse odottaa pitkään.

Suosittelemme aina puhdistamaan uuden lävistyksesi kahdesti päivässä, koko paranemisjakson ajan. Yksi puhdistus tehdään vedellä ja hellävaraisella saippualla, eli ilman hajusteita, väriaineita tai voimakkaita kemikaaleja, eikä myöskään antibakteerisella saippualla. Toinen puhdistus tehdään suolaliuoksella. Tee puhdistukset eri vuorokaudenaikoina.

Kummallakin kerralla lävistyksen jälkihoito alkaa pesemällä kädet huolellisesti ennen kuin kosketat lävistystä tai koruasi. Levitä sitten kohtaan saippuavettä tai suolaliuosta ja huuhtele pois kaikki jäämät. Kuivaa lävistys lopuksi taputtelemalla sitä varovasti puhtailla paperipyyhkeillä – älä hankaa tai käytä kangaspyyhettä, joka vain ärsyttäisi lävistystä ja altistaisi sen bakteereille.

Vältä lävistyksen tai korun koskettamista muulloin kuin puhdistuksen yhteydessä. Älä liikuta korua puhdistuksenkaan aikana, sillä se ärsyttää haavaa eikä ole puhdistuksen kannalta tarpeellista.

Kuten huomaat, lävistyksen jälkihoidossa on otettava useita asioita huomioon, ja niin siinä voi myös käyttää apuna useita erilaisia jälkihoitotuotteita. Ensinnäkin on pidettävä mielessä, että uusi lävistys on haava, jonka täytyy antaa parantua. Jälkihoidon ensisijainen tehtävä onkin varmistaa, että haava ei tulehdu. Useimmat lävistystyypit ovat ainakin jossain määrin esillä ja suojattomia, mikä tarkoittaa sitä, että lävistyshaavat ovat erityisen alttiita tulehduksille. Kosketusta vaatteiden, käsien, hiusten, silmälasien ym. kanssa on vaikea välttää kokonaan, mutta joka kerta, kun joku koskettaa paranevaa lävistystä, haava altistuu bakteereille.

Siksi haavan huolellinen puhdistaminen oikeanlaisella saippualla päivittäin on erittäin tärkeää. Jos lävistys tulehtuu, paranemisprosessi viivästyy, ja lävistyksen kanssa joutuu olemaan entistä kärsivällisempi ja varovaisempi. On myös viisasta varautua odottamattomiin onnettomuuksiin kantamalla mukanasi desinfiointipyyhkeitä siltä varalta, että lävistys on puhdistettava kiireellisesti hankalassa paikassa.

Lävistyksen JälkihoitotuotteetLävistyksen Jälkihoitotuotteet

Päivittäisen puhdistuksen lisäksi lävistyksen käsittely suolaliuoksella on yhtä tärkeää. Suola poistaa ylimääräisen nesteen haavasta, jolloin se paranee nopeammin. Vaikka haavan tuottama vuoto on täysin luonnollinen ja tarpeellinen osa kehon paranemismekanismia, liian kovasti vuotava haava ei pääse niin sanotusti hengittämään. Suolaliuoksen käyttäminen päivittäin on tärkeä osa hygienian ylläpitoa.

Saippuaa tai suolaliuosta ei kuitenkaan tulisi käyttää kieli-, huuli- tai poskilävistyksiin. Näiden puhdistukseen tulisi käyttää alkoholitonta suuvettä tai vetyperoksidia. Voit myös harkita antiseptisiä vanupuikkoja, joita voi käyttää turvallisesti ilman, että suulävistystä tarvitsee koskettaa sormilla. Yleinen suuhygienia on myös tarpeen, joten muista harjatahampaat ja käyttää hammaslankaa jokaisen aterian jälkeen. Käytä pehmeää hammasharjaa, joka pidetään erillään muista hammasharjoista. Nämä lävistykset voivat aiheuttaa plakin muodostumista koruihisi, joten niiden puhdistaminen kuuluu myös jälkihoitorutiineihisi.

Saatat haluta myös ehkäistä epämiellyttävää hajua ja ulkonäköä; jotkin lävistyksen jälkihoitotuotteista on suunniteltu erityisesti tätä tarkoitusta varten. Uusi lävistys on luonnostaan altis turvotukselle ja tulehduksille parantuessaan. Tässä auttaa korkealaatuinen teepuuöljy. Se on erityisen hyödyllinen venytyksissä, sillä lävistyksen venytys on hyvin rasittava prosessi iholle.

Lävistyksen jälkihoito – vinkit

Tätä ei voi korostaa liikaa: pese kätesi aina ennen lävistyksen puhdistamista, ja jätä se muulloin rauhaan! Tämä tarkoittaa myös sitä, että lävistyksen alueella ei tulisi käyttää mitään kosmetiikkaa, kuten kosteusvoiteita tai meikkiä. Jos ihosi tarvitsee kosteutusta, turvallinen vaihtoehto on jojobaöljy, sillä se jäljittelee ihon omaa kosteutta (huom. ei sovi suun kautta nautittavaksi).

Pidä kiinni säännöllisestä puhdistusrutiinista. Liiallinen puhdistus voi olla yhtä haitallista kuin liian vähäinen. Tiedämme, että rakastat uutta lävistystäsi ja haluat hoitaa sitä hyvin, mutta tulet vain ärsyttäneeksi haavaa, jos puhdistat sitä liian innokkaasti. Muista, että paraneva lävistys on hyvin herkkä, joten kohtele sitä aina varovasti.

Suihku on parempi vaihtoehto kuin kylpy, sillä ammeet keräävät helposti bakteereja. Älä myöskään missään nimessä lähde uimaan uima-altaaseen, järveen tai mereen, ainakaan ilman vedenpitävää sidettä lävistyksen päällä.

Kiinnitä huomiota sänkysi puhtauteen. Jos sinulla on korvalävistys, nuku vastakkaisella puolella tai harkitse reiällisen matkatyynyn käyttämistä, jotta lävistys ei hankaudu kankaaseen. Korva- ja kasvolävistyksiä varten kannattaa laittaa tyyny puhtaaseen liinaan tai t-paitaan ja kääntää uusi, puhdas puoli esiin joka yö. Yksi liina tai t-paita riittää neljäksi yöksi.

Jotkut lävistykset sijaitsevat alueilla, joihin kohdistuu paljon liikettä, kuten napa tai nännit. Jatkuva liike häiritsee paranemisprosessia. Tiukka suojakerros, kuten vaikka urheilurintaliivit, voi suojata lävistystä pahimmalta päivittäiseltä turbulenssilta. Dermal-lävistykselle (joka voi sijaita periaatteessa missä osassa kehoa hyvänsä), pieni laastari on joustava ratkaisu samaan ongelmaan.

Haluamme auttaa sinua pitämään itsestäsi hyvää huolta. Meiltä löydät sekä kaiken tarpeellisen että myös joitakin pienempiä elämänlaatua parantavia ratkaisuja, joista saatat hyötyä lävistyksesi paranemisen aikana. Emme malta odottaa, että näemme uuden tyylisi toimintakunnossa!

Lävistyksen Jälkihoito - FAQ

Mitkä tuotteet sopivat parhaiten lävistyksen jälkihoitoon?

Voit toki käyttää myös yleisiä haavojen hoitoon tarkoitettuja tuotteita, mutta ei ole mitään syytä olla valitsematta juuri lävistysten jälkihoitoon erikoistuneita tuotteita. Kaupastamme löydät monia tuotteita, jotka on valmistettu nimenomaan lävistyksen tarpeita ajatellen. Ei esimerkiksi ole suositeltavaa sekoittaa suolavettä itse, sillä liuoksen on oltava steriiliä ja siinä on oltava vain pieni suolapitoisuus, jotta iho ei kuivuisi. Siksi ihanteellinen valinta on ostaa erityisesti lävistystäsi varten valmistettu isotoninen suolaliuos.

Miten lävistykset puhdistetaan?

Lävistys tulisi puhdistaa kahdesti päivässä koko paranemisjakson ajan. Puhdista se kerran vedellä ja herkälle iholle sopivalla saippualla, kuten vauvan saippualla tai intiimisaippualla. Puhdista se sitten myöhemmin päivällä uudelleen suolaliuoksella levittämällä sitä lävistykseen – tai jos voit, kastamalla lävistystäsi liuokseen – muutaman minuutin ajan, ennen kuin huuhtelet sen pois vedellä. Pese kätesi ennen jokaista puhdistusta, äläkä koske lävistystä muina aikoina käsillä, vaatteilla tai millään muullakaan.

Kuinka kauan lävistyksen jälkihoitoa kannattaa jatkaa?

Lävistyksen jälkihoito alkaa lävistyksen tekopäivänä, ja sitä on jatkettava, kunnes lävistys on täysin parantunut. Ole siis kärsivällinen äläkä jätä puhdistuksia väliin. Sinä ja lävistyksesi ansaitsette parhaan mahdollisen hoidon paranemisongelmien välttämiseksi, joten huolehdi jälkihoidosta joka ikinen päivä.

Kuinka nopeasti lävistykset yleensä paranevat?

Paranemisaika vaihtelee suuresti lävistystyyppien välillä. Korvalehti- ja septum-lävistys paranevat yleensä verrattain nopeasti, mutta niidenkin paranemisessa kestää 2–4 kuukautta. Monien lävistystyyppien, kuten nännilävistysten, napalävistysten ja useimpien korvalävistysten kohdalla paranemisessa voi kestää jopa 12 kuukautta. Paranemisen kesto riippuu tietenkin suurelta osin siitä, miten paljon panostat jälkihoitoon. Tee siis itsellesi palvelus ja kohtele uutta lävistystäsi rakkaudella, jotta paranemisaika olisi mahdollisimman lyhyt ja huoleton.

Mistä tiedät, milloin lävistyksesi on parantunut?

Kuten minkä tahansa muunkin haavan kohdalla, tiedät sen parantuneen täysin silloin, kun se ei satu enää lainkaan, vaikka siihen kohdistuisi painetta, ja kun iho on täysin palautunut tavanomaiseen joustavuuteen ja sileyteensä ilman karheita reunoja, turvotusta tai tulehdusta. On kuitenkin pidettävä mielessä, että kehojemme paranemistapaan kuuluu ensin haavan sulkeutuminen tulehdusten ehkäisemiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että ihon pinta saattaa näyttää parantuneelta, vaikka kudos ei olisi vielä täysin ennallaan. Kivun tarkkailu auttaa selvittämään paranemisen edistymistä. Jos olet epävarma, on parempi olla hieman ylivarovainen ja jatkaa jälkihoitoa hieman pidempään, tai voit ottaa yhteyttä lävistäjään.

Kun lävistyksesi on täysin parantunut, on sitä silti puhdistettava vielä samalla tavalla kuin muitakin kehon osia. Pidä lävistyksessä aina korua, sillä jopa vanha lävistys voi kiristyä tai sulkeutua kokonaan, jos se jätetään oman onnensa nojaan.